GARANTİLİ TELEVİZYON SERVİSİ HİZMETLERİ İÇİN HEMEN ARAYIN

Televizyon Servisi

Televizyon Servisi Çağırmadan Önce Giderebileceğiniz Basit Televizyon Arızaları ve Çözümleri

Televizyonun hayatımızda büyük bir yer kapladığı inkâr edilemez bir gerçek. Artık iş yerlerimiz de bile televizyon kullanıyoruz. Gerek haber almak amaçlı olsun, gerekse eğlence amaçlı olsun, televizyon hayatımızın her alanına geçmiş durumda. Yapılan araştırmalar Türkiye’nin en çok televizyon izleyen ülkelerden bir tanesi olduğunu ortaya çıkarmıştır. Peki hayatımızın büyük bir parçası olan en büyük vakit geçirme ve eğlence aracımız haline gelen televizyonumuz arıza yaptığında neler yapmalıyız, Tv tamiri nasıl yapılır?

Televizyon Servis Hizmetleri

Televizyonlarda 4 tane çıkış devresi bulunmaktadır. Bunlar ses çıkışı, düşey saptırma çıkışı, yatay saptırma çıkışı ve video çıkıdır. Ses çıkışı hariç diğer çıkışlar görüntü ile ilgili çıkışlardır. Televizyonda meydana gelen bir çok arızayı ekranda meydana gelen değişikliklerle, ortaya çıkan şekil ve kaymalara göre belirlemek mümkündür. Televizyon tamiri aslında en kolay yapılabilen elektronik cihaz tamirlerinden biridir. Eğer televizyonda yatay ve düşey taramalar normal ise 18-20 kv’lık gerilim resim tüpüne aktarılıyorsa ve ekran aydınlıksa raster var demektir. Böylece arıza tespit edilirken resim ve sesin rastera hangi kaynaktan geldiği kolaylıkla bulunur ve böylece arıza yapılan ölçümlerle kolayca bulunabileceğinden bir an önce televizyon tamirine geçilebilir.

Bazı televizyon arızalarını bulmak ve televizyon arızalarını çözmek için bazı durumları şu şekilde sıralayabiliriz: eğer televizyonunuz karlanıyorsa anten bağlantılarını kontrol etmeniz gerekir. Görüntüde beyaz benekler varsa televizyonun sistemini bozan ve parazit yapan bir cihaz var demektir. Televizyon ekranında gölgelenmeler oluşuyorsa televizyonu biraz daha yukarıya koymanız gerekir. Çünkü etraftaki dağların yaydığı elektromanyetik dalgalar televizyonunuzu etkilemektedir. Televizyonunuzda renkler kaybolduysa televizyonun hassas ayarlarını kontrol etmeniz gerektiğine işarettir. Eğer tv de ses var ama görüntü alınamıyorsa hemen hassas istasyon ayarlarına ve görüntü ayarlarına bakmanız gerekir. Eğer televizyon frekansınıza radyo frekansı karışıyorsa bu görüntüde parazitlenmeye yol açar. Çubuklu anten kullanmak veya antenin yönünü değiştirmek bu sonunuzu çözecektir. Ayrıca televizyonunuzda ölü pixeller var ise görüntüde sıkıntılar yaşabilirsiniz. Bunun gibi arızalar yaşıyor iseniz çok geçmeden televizyon markanıza göre bir televizyon servisi çağırmanız gerekmektedir.

Televizyon Yetkili Servisi

Televizyon, yani esas olarak canlı bir görüntünün, bulunduğu yerden başka bir yere yansıtılarak görüntülenmesini sağlayan cihaz, 1923 yılında John Loggie Baird tarafından İngiltere’de icad edilmiştir. 1926 yılında ilk görüntü yine kendisi tarafından yayınlanmıştır.

LCD ve LED TV’ler de ise aynı çalışma prensibine göre alıcı tarafında yansıtma sisteminde faklılıklar bulunmaktadır. Tüplü TV’lerde gelen elektrik sinyali tüp vasıtasıyla milyarlarca noktanın ışık enerjisi yöntemiyle yansıtılması iken, LCD TV’lerde bu işi iki polarize cam arasındaki sıvı kristaller arkadaki özel floresandan gelen ışığı yansıtarak yapmakta, LED TV’lerde ise bu görevi dizi ledler yaparak arka ışık kaynağı aramaz.

Gelelim tüm teknolojilerde benzer veya ayrı ayrı yaşanan arızalara:

Televizyonda hiçbir çalışma ibaresi yok.

Eğer fiş takılı ve sigortada atmamışsa, muhtemelen elektrik dalgalanması sebebiyle board denilen tv besleme kartı arıza yapmıştır ve tek yolu teknik servis çağırarak tamir ettirmektir.

TV’de standby çalışma ibaresi görünüyor ama kumanda veya televizyon üzerinden sistemi tetikleyip açamıyorsunuz.

Bu durumda anakart arızası muhtemel olmakla birlikte, besleme kartından kaynaklı az da olsa yaşanabilmektedir.

TV çalışıyor ama ekran gelip gidiyor, verimli çalışmıyor.

LCD Tv’lerde yaşanan bir problem olmakla birlikte, inverter tarafından dağıtılan ışık kaynağının dzügün dağıtılamama problemidir.

TV’lerde marka ve modeline göre çok fazla farklı problem yaşanabilmektedir. Bunların herbirini bilmemiz ve çözümlerini de genel bir anlayışla anlatabilmemiz pek mümkün görünmemektedir. Ancak genel olarak TV neden arıza yapar diye sorulduğunda her durumda, her markanın ortak yanıtı elektrikel dalgalanma, yüksek voltaj, elektrik git-gelleri gibi tümüyle elektriksel hatalardır.

Bu konularda Trimbox olarak, yıldırım ve trafo patlaması dahil TV’lerinizin aşırı gerilim kaynaklı yanmasını ve buna bağlı yangın risklerini engelleyebilmekteyiz.

Lcd Tv Lerimiz besleme, Anakart, ticon, İnverter. ve panelden. oluşurlar genellikle arıza yapan kart kesinlikle besleme kartıdır, sebebi ise dairedeki yada çevredeki elektriksel voltaj dalgalanmalarından kaynaklanmaktadır. Cihazda hiç stanby ışığı yanmıyor sanki elektrik fişi takılı değilmiş gibi davranıyorsa anlamalısınızki besleme kartı arıza yapmıştır.

Televizyon Tamir - Bakım - Onarım

Stanby ışığı yanıyor ama cihaz tetiklenmiyor yani kumandayla açmak istediğinizde tepki vermiyor yada cihaz üzerindeki butonlardanda tepki alamıyorsanız mainbord dediğimiz yani anakartta arıza olabilir bu arızayı besleme katındanda yapabilir ama anakartolmasıda muhtemeldir.

Cihaza elektrik giriyor kumanda ile çalıştırmak istediğinizde, cihaz çalışıyor ama anlık görüntü gelip gidiyor ise bu arızada inverter dediğimiz yani aydınlatma görevini yapan kart arızalı olabilir bu durumlarda kullanıcının pek yapabilecegi bir şey yok bizlerle, iletişime geçerek evinize kadar gelip cihazı evden alıp 1 günde cihazı çalışır hale getirip teslim ediyoruz.

Tüm ilçe ve semtlerde gezici mobil servis ekipler ile gelen servis bildirimlerine kısa sürede ulaşılarak cihazlarınızda oluşan arızalara kesin çözümler sunulmaktadır. Gün boyunca istediğiniz saatte servisimizi arayarak randevu alabilirsiniz.